Villa Laren

Midden in het centrum van Laren heeft deze 70-er jaren 2 onder 1 kap villa een totale metamorfose ondergaan. Het royale en ogenschijnlijk vrije perceel gaf inspiratie om out of the box te denken en tot realisatie over te gaan.  Wij hadden hier intern te maken met niveauverschillen, 3 lagen splitlevel op de benedenverdieping, te weten keuken, living en eetkamer. Eén woonlaag hiervan is bij de bovenverdieping getrokken en het splitlevel heeft een verassend nieuwe invulling gekregen. Keuken, living en eetkamer liggen nu op gelijk niveau. 

Grootste uitdaging was het passend maken van de aanbouw aan achter en zijkant van het pand door het niveauverschil in het tuingebied. In een ontwerp moet er een balans zijn tussen verhouding en functionaliteit. Er is hier gekozen voor een royale uitbouw aan de achterzijde en zijkant. Losstaand maar in lijn met de woning is het bijgebouw geplaatst. Hierdoor ontstaat er eenheid en is er een betere verdeling op het perceel ten opzichte van de garage die voorheen de achtertuin verdeelde. 

De living loopt over in een stoer outdoor terras van monolitisch beton overgaand naar hoger gelegen tuin, zonneterras en zwembad.